منتدى علوم الفيوم ( كلية العلوم جامعة الفيوم )

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضوا معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
ادارةالمنتدي

ملاحظة هامة: بعد التسجيل يمكنك تفعيل اشتراكك بنفسك من الرسالة التي ستصلك في صندوق الوارد بايميلك
(inbox)
او يمكنك الانتظار حتى يتم تفعيلك من قِبَل الادارة و فترة الانتظار اقصاها 24 ساعة
منتدى علوم الفيوم ( كلية العلوم جامعة الفيوم )

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضوا معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
ادارةالمنتدي

ملاحظة هامة: بعد التسجيل يمكنك تفعيل اشتراكك بنفسك من الرسالة التي ستصلك في صندوق الوارد بايميلك
(inbox)
او يمكنك الانتظار حتى يتم تفعيلك من قِبَل الادارة و فترة الانتظار اقصاها 24 ساعة
منتدى علوم الفيوم ( كلية العلوم جامعة الفيوم )
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» بيولوجية الحيوان العملية
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالإثنين مارس 21, 2016 4:03 pm من طرف abdasslam

» شرائح ال (insects) ثانية بيو------>>Entmology
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالأحد نوفمبر 22, 2015 10:00 am من طرف Dodsh

» حصريا : بيولوجية الحيوان العملية للفرقة الثانية
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالخميس نوفمبر 12, 2015 1:05 am من طرف osakasea

» محاضرات الوراثه لل د/ ايمن ..... تانيه بيو
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة مارس 27, 2015 3:39 pm من طرف عفري

» شرائح ال (invertebrates) الفرقة الثانية-- الجزء الثالث
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة مارس 06, 2015 3:18 pm من طرف مودى

» شرائح(invertebrates) ثانية بيو الجزء الاول من العينات
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة مارس 06, 2015 2:52 pm من طرف مودى

» عينات النبات Plant_2nd year biology الفصل الدراسي الثاني
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالأربعاء يوليو 30, 2014 10:46 am من طرف دكتور علي جعفر

» هتقول ايه للشخص اللي في بالك ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالثلاثاء فبراير 18, 2014 7:42 pm من طرف العشيري

» colour atlas of cytology,histology,and microscopic anatomy
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالأربعاء فبراير 05, 2014 9:01 pm من طرف عفري

» لماذا تتخذ اسراب الطيور الرقم 7 ....
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالأربعاء فبراير 05, 2014 8:03 pm من طرف عفري

» من اكبر الاخطاء في التاريخ
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالأربعاء فبراير 05, 2014 7:59 pm من طرف عفري

» الملياردير الشيخ حمد !!!!!!!!!!!!!!
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالأربعاء فبراير 05, 2014 7:53 pm من طرف عفري

» عينات الحبليات Chordata_2nd year biology الفصل الدراسي الثاني
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالثلاثاء يناير 28, 2014 1:06 pm من طرف asmaa asmaa

» ماسورة كتب وأنفتحت هذا الموقع مليىء بالكتب الألكترونية لمعظم البرامج الهامة
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة يناير 10, 2014 12:58 pm من طرف mma ash

» عينات سكشن المراجعة (نبات تشريح ) الفرقة الثانية
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 23, 2013 7:29 am من طرف الموجى

» كتب احياء (biology books)
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 03, 2013 9:41 pm من طرف bravehektor

»  عينات الفونا (Fauna) الفرقة الثالثة
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 03, 2013 9:36 pm من طرف bravehektor

» افضل المراجع في الكيمياء العضوية
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة نوفمبر 15, 2013 9:24 pm من طرف hamada210

» كشكول عملي الحشرات
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة نوفمبر 08, 2013 10:36 pm من طرف taherbek

» Entomology PowerPoint
اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 29, 2013 1:28 pm من طرف roma20037

أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم

 

 اكلاااااااااات ع ذوقك

اذهب الى الأسفل 
+3
Eno
analytical_doctor
sometimes
7 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
sometimes
...............
...............
sometimes


عدد المساهمات : 897
تاريخ التسجيل : 24/02/2010
العمر : 31

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 12:07 am

اييييييييه رأيكم
لو كل عضو او عضوه دخل وكتب الاكله اللي بيحبها وبيعرف يعملها كويس اوي
او حتى مش شرط يعرف يعملها احنا هنتعلمها مع بعض
نسااااااااعد بعض لأن انا بردو مش بعرف اعمل حاجه اوي يعني ههههههه

وكمااان نكتب طريقة عملها علشان كلنا نستفيد
وكل شويه هنقدم اكله جديده
وبردو نقدم الحاجات الغريبه اللي نشوفها

ايه رأيكم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


ودلوقتي هنبدأ بأول أكله
اللي معظم الاعضاء قالوا انهم بيحبوها ع كرسي الاعتراف

وهي


المكرونه بالبشاميل

المقادير

مقدار يكفى صنية
المكرونة
600جرام مكرونة او كيس و نصف مكرونة من نوع الفرن
ماء +ملح وملعقة زيت للسلق

الطريقة
نسلق المكرونة فى ماء كافى ونضيف للماء الملح و الزيت وقبل تمام النضج نننزعها من النار و نصفيها

الصلصة البيضاء (البشاميل )

2.5 كوب لبن
5 ملعقة كبيرة دقيق
5 ملاعق سمن كبيرة
2 بيضة كبيرة او 3 بيضات صغيرة
ملح و فلفل اسود

الطريقة

نختار اناء منحدر الجوانب
نضع به كمية السمن وعند التسخين ننزل عليه بالدقيق دفعة واحدة
ونقلب سريعا فى اتجاه واحد
نضيف اللبن على الخليط بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد حتى لا تحدث كلكعة
وبعد ذلك نتركها جانبا لتهدا حرارتها
نضيف بيضة او بيضتين للخليط بعد ان يهدا و نضيف الملح و الفلفل الاسود للخليط


مقدار العصاج

من ثلث الى نصف كيلو لحم مفرى
2 بصلة كبيرة مفرية
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل اسود


الطريقة

نضع السمن فى الاناء على النار ثم ننزل بالبصل عليه ونشوحه حتى يصفر لونه قليلا ننزل عليه باللحم المفرى ونقلب الخليط حتى يتجانس و يختلط نضيف الملح و الفلفل للمقدار السابق و نتركه ينضج على نار هادئة ويقلب من وقت لاخر و ممكن اضافة ملعقتين ماء اذا احتاج للنضج ثم نتركه جانبا بعد تمام النضج

طريقة تجميع المكونات

ندهن صنية بالسمن جيدا
نضع نصف مقدار البشاميل على كمية المكرونة و النصف الاخر للوجه العلوى للصنية
نضع نصف مقدار المكرونة الممزوجة بالبشاميل فى الصنية
نضع مقدار العصاج الناضج
ثم نضع باقى مقدار المكرونة
ثم نضع مقدار البشاميل اعلى طبقة و نسوى الوجه بها
ثم نضع البيضة الباقية مخفوقة ومملحة وبها فلفل اسود ويدهن الوجه بها و توضع الصنية فى الفرن للتسوية تكون معدة بتسخينها قبل ذلك و وتكون درجة حرارة ساخنة لان كل المكونات ناضجة
وعند تمام التسوية واحمرار الوجه
نخرجها من الفرن

وتقدم

وبالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
analytical_doctor
...............
...............
analytical_doctor


عدد المساهمات : 1501
تاريخ التسجيل : 27/08/2009
العمر : 33

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 12:55 am

موضوع راااااااااااائع يا سوم


انا بحب جدااااااااااا الفراخ بالخلطة وبعرف اعملها يعني الي حد ما


الطريقة بقي


نقطع لحم الفراخ مكعبات او ممكن نخليها قطع كبيرة اي حاجة

وبعدين نجهز خلطة من البصل المبشور والفلفل المقطع وعليها توابل فلفل اسود وكمون وشطة
وملح طبعا اوعي حد ينسي الملح
واسيب الفراخ موجودة في الخلطة لمدة نصف ساعة
وبعدين نضع الاناء المحتوي علي الفراخ والخلطة علي النار
وعندما نلاحظ ان الفراخ بدات تنشف علي النار نضيف نصف كوب ماء
ولما تخلص الماء نضيف تاني وهكذاا لحد ما الفراخ تستوي او تتشوي علي النار
وبعدين نضيف نصف كوب صلصة طماطم ممككن نضيفها اولا
وبكده تخلص الفراخ وتستوي
ويا سلام بقي لو ماعاها طبق مكونة بالصلصة وسلطة يااااااااااااااه هتبقي تحفة

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Eno
...............
...............
Eno


عدد المساهمات : 6895
تاريخ التسجيل : 06/09/2009
العمر : 33

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 2:04 am

شوقتوووناااااااااااااا للاكل يا بناااااات

ههههه شكرا ع موضوعك المفيد جدا جدا جدا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Moon_dream
...............
...............
Moon_dream


عدد المساهمات : 5164
تاريخ التسجيل : 02/11/2009
العمر : 33

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 11:32 am

اممممممممم موضوع جميل
انا بس بعلق ع الموضوع انهارده وا ش ا نشارك
تسلم ايديكى
ياااااه تصدقوا جوعت ههههههههه
بس مش بحب المكرونه بالبشاميل
Mad
ممكن اكل مع الدكتورة بقى هههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Bent eleslam
عضو ماسى
عضو ماسى
Bent eleslam


عدد المساهمات : 1752
تاريخ التسجيل : 21/05/2010
العمر : 33

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 7:00 pm

فكرة جميلة يا سم تايمز
وشكرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
على المكرونة بالبشاميل لانى بمووووووووووووووووووووووووووووت فيها.
ودى بقى صور للمكرونة بالبشاميل عشان تتفاعلوا مع الموقفVery Happy Very Happy

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
brave*heart
...............
...............
brave*heart


عدد المساهمات : 3664
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 33

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالجمعة أبريل 08, 2011 1:26 am

شكرا ع الموضوع يا سوم
بصى بعتذر لانى جيت متأخرة
وبشكرك ع المكرونة بالباشمل
وكلنا بنحبها والحمد لله بعرف اعملها جداا

بس انا عاوزة اقلك لسه من ساعتين
عاملة شاورمة تحفة
زى مابيقولوا تاخد العقل
هقولكم ع المقادير بعدين
هى مش صعبة خالص

واستمروا يا بنات الموضوع
جاااامد من المطبخ الى المنتدى
دى فكرة جامدة يا سوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salma
عضو جديد
عضو جديد
salma


عدد المساهمات : 29
تاريخ التسجيل : 26/04/2011

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالسبت أبريل 30, 2011 1:04 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بمووووت فيها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Moon_dream
...............
...............
Moon_dream


عدد المساهمات : 5164
تاريخ التسجيل : 02/11/2009
العمر : 33

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالسبت أبريل 30, 2011 11:05 am

ياااااااااه
اى ده انا جوووووعت هههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
brave*heart
...............
...............
brave*heart


عدد المساهمات : 3664
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 33

اكلاااااااااات ع ذوقك Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلاااااااااات ع ذوقك   اكلاااااااااات ع ذوقك Icon_minitimeالثلاثاء مايو 03, 2011 6:51 pm

ههههههههه
جوعتى يا مون
طيب اعملك اكل زى بتاع قبل كده
ولا بلاش

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلاااااااااات ع ذوقك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى علوم الفيوم ( كلية العلوم جامعة الفيوم ) :: حواء :: قسم المطبخ-
انتقل الى: